La Cabanya Nursery, Torelló, 2010













Developer
Ajuntament de Torelló
Floor area
1.037 m²
Collaborators
Miquel Grifell Suárez, Arq. Tècnic
Budget
1.300.000 €
Project start
2005
Photographer
Adrià Goula
Description
The approach to the nursery is on the basis of the land surface separated from the urban park of the same name. This place is chosen because is slighty higher than the elevation level of the rest of the park so the equipment has views of its surroundings.

The program is laid out in three intertwined parts: space for classrooms, management and services, and space for multiple use.

The multiple use space is the main point of the project. It will allow uses like dinning room, winter courtyard, performance hall... At the same time, acts as distributor and receiver/control point of the building.

The roof of this space is totally oriented to south in order to implement a significant number of solar panels while getting the light form the north.


Digital publications:

Publicated on Archdaily

Publicated on Diariodesign


Printed Publications:

Interior Architecture of China. May 2012 Issue. Co-op Land

Colorful Childhood. Ifengspace. Xina 2012

Learn for Life. Gestalten. Berlin 2012

Prizes:

Selected for the exhibition 'Equipaments docents a la comarca d'Osona 2007-2011

More info: