Ribes Enllaç Warehouse Extension and renovation Trainstation, Ribes Freser, 2010

PUBLICACIONS

Plataforma Arquitectura - veure article / ArchDaily (ENG) - veure article 

Inhabitat - veure article

El País. Viajero - veure article

Promotor
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Superfície construida
1.300 m2

Col·laboradors
Miquel Grifell Suárez, Arq. Tècnic

Data
2010

This Train station in Ribes de Freser (Girona, Spain), was conceived in order to solve the climatic problems of the station and to shelter the railrack trains from vandalism. With this aim this big and diaphanous volume was realized. A three dimension metallic dry construction structure thought to be built without affecting the normal timetable of the train route. The roof is designed to be a solar energy collector covering all its south faced slopes with photovoltaic panels. Horitzontallity and the use of reflecting and transparent materials integrates the building in the landscape decreasing the visual impact of this big volume.

Davant la doble problemàtica de vandalisme i resguard climàtic, es planteja un contenidor, un gran volum diàfan, capaç d'albergar els trens cremallera que van de Ribes de Freser a la Vall de Núria. Una estructura metàl·lica tridimensional en sec concebuda per ser construïda sense modificar la freqüència ferroviària i com a gran central fotovoltaica.

El projecte s'integra al paisatge tant per la seva condició d'horitzontalitat (paisatge ferroviari) com per la utilització de materials reflectants (reflexes i transparències fan que l'impacte visual del volum construït disminueixi).




This Train station in Ribes de Freser (Girona, Spain), was conceived in order to solve the climatic problems of the station and to shelter the railrack trains from...

Llegir més
Ribes Enllaç Warehouse - 0
Ribes Enllaç Warehouse - 1
Ribes Enllaç Warehouse - 2
Ribes Enllaç Warehouse - 3
Ribes Enllaç Warehouse - 4
Ribes Enllaç Warehouse - 5
Ribes Enllaç Warehouse - 6