Estació Ribes enllaç Ribes de Freser, Girona, 2010

PUBLICACIONS

Plataforma Arquitectura - veure article

Inhabitat - veure article

El País. Viajero - veure article

Promotor
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Superfície construida
1300 m2

Col·laboradors
Miquel Grifell Suárez, Arq. Tècnic

Data
2010

Davant la doble problemàtica de vandalisme i resguard climàtic, es planteja un contenidor, un gran volum diàfan, capaç d'albergar els trens cremallera que van de Ribes de Freser a la Vall de Núria. Una estructura metàl·lica tridimensional en sec concebuda per ser construïda sense modificar la freqüència ferroviària i com a gran central fotovoltaica.

El projecte s'integra al paisatge tant per la seva condició d'horitzontalitat (paisatge ferroviari) com per la utilització de materials reflectants (reflexes i transparències fan que l'impacte visual del volum construït disminueixi).




Davant la doble problemàtica de vandalisme i resguard climàtic, es planteja un contenidor, un gran volum diàfan, capaç d'albergar els trens cremallera que van de Ribes de Freser...

Llegir més
Estació Ribes enllaç - 0
Estació Ribes enllaç - 1
Estació Ribes enllaç - 2
Estació Ribes enllaç - 3
Estació Ribes enllaç - 4
Estació Ribes enllaç - 5
Estació Ribes enllaç - 6